مسئولیتهای اجتماعی
شعار محیط زیست شرکت رادیاتور ایران
همانطور که در دهه های اخیر و با گسترش روز افزون اثرگذاری سازمانها بر محورهای تشکیل دهنده توسعه پایدار یعنی «اقتصاد»، «جامعه» و «محیط زیست»، مفهومی به نام مسئولیت اجتماعی سازمانها (Corporate Social Responsibility) یا CSR در دنیای مدیریت ظهور پیدا کرده است.
مسئولیت اجتماعی به طور خلاصه یعنی اینکه سازمان ها در قبال جامعه های که در آن فعالیت میکنند، مسئول هستند؛ چرا که از منابع انسانی، طبیعی و اقتصادی آن استفاده می کنند.
شرکت رادیاتور ایران نیز بر آن شد تا مسئولیتهای اجتماعی خود را به شرح زیر به اجراء درآورد.
- اقتصاد (ذینفعان، سهامداران، کارکنان و تأمینکنندگانِ شرکت)
- جامعه (استقرار سیستم صدای مشتریان، حمایت از حقوق مصرف کنندگان، کیفیت محصولات، خدمات گارانتی و تنوع محصول، حمایت مالی از کودکان بی سرپرست موسسه نیکوکاری نیکسا)
- محیط زیست (حفظ محیط زیست، کاهش آلایندگیها، صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش ضایعات)
مهمترین دستاوردهای زیست محیطی شرکت رادیاتور ایران
- استقرار استاندارد محیط زیست ( ISO14001:2004 ) در سال 1390 از شرکت TUF NORD
- استقرار استاندارد مدیریت انرژی ( ISO 50001: 2011 ) و انجام اقدامات مستمر در زمینه بهبود مصرف و کاهش مصارف غیر ضروری انرژی و تغییر تجهیزات پر مصرف با انواع کم مصرف تر آن.
- کارشناسی و نقشه برداری و پس از آن ساخت و راه اندازی سیستم تصفیه خانه بهداشتی و صنعتی در انتهای سال 88 و همچنین راهبری منظم تصفیه خانه ها و آزمایش پارامترهای آن به صورت سه ماهه با شرکتهای دارای مجوز از سازمان محیط زیست.
- نصب و راه اندازی سیستم پایش آنلاین روی خروجی تصفیه خانه با پارامترهای TDS، حرارت و PH و ارائه اطلاعات نظارتی آن به سازمان محیط زیست.
- افزایش فضای سبز از 4 درصد به 6 درصد مساحت کل شرکت.
- انتخاب یکی از مدیــران مجموعه به عنوان شهردار به منظور بهبود شرایط زیست محیطی با همکاری تمامی واحدهای شرکت.
- اجرای برنامه عملیاتی مدیریت پسماندهای شرکت و تعیین میزان هر یک از پسماندهای عادی ، صنعتی و ویژه و سپس عقد قرارداد امحاء پسماندهای ویژه با شرکتهای دارای مجوز از سازمان محیط زیست.
- جداسازی زباله های خشک و بازیافت شدنی از زباله های تر از مبدا و فروش آنها برای بازیافت در مراکز مجاز.
- اندازه گیری و پایش آلایندههای دودکشهای کلیه فرایندهای شرکت و لیفتراکها به صورت منظم.
- تغییر در فرایند تولید به منظور کاهش مصرف آب شامل جایگزینی فرایندهای شستشوی مستغرق به جای شستشوی سیکل باز، استفاده از برج های خنک کننده و برگشت آب در فرایندهای پرسهای هیدرولیک و کوره بریز که آب در آنها برای خنک کاری استفاده میشود ، استفاده از آبیاری قطرهای در آبیاری فضای سبز .
- تدوین دستورالعمل های محیط زیستی برای کلیه فرایندها، تدوین شرایط اضطراری محیط زیستی و آمادگی و برگزاری مانور برای آن و آموزش مسایل زیست محیطی و فرهنگ سازی در بین کارکنان .
- تهیه مشخصات فنی کلیه مواد شیمیایی دارای ملاحظات زیست محیطی ، شامل : تاثیر بر خاک ، آبهای سطحی و آبزیان و شرایط کنترل نشت و خطرات زیست محیطی .
- راه اندازی خط تولید رادیاتورهای اکسپندی که از لحاظ زیست محیطی سازگاری بیشتری در مقایسه با تولید رادیاتور مسی و آلومینیومی برخوردار است .